Kategóriák
Házhozszállítás

TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél

Vásárlási feltételek

Általános Szerződési Feltételek

Figyelem!

Amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Voyager-System Kft. webáruház rendszerének, úgy kérjük, hogy olvassa el az alábbi tájékoztatót.

INTERNETOLDALAINK HASZNÁLATÁVAL ÖN AUTOMATIKUSAN ELISMERI AZ ALÁBBI FELTÉTELEKET. AMENNYIBEN HASZNÁLATI FELTÉTELEINKKEL NEM ÉRT EGYET, KÉRJÜK, NE HASZNÁLJA INTERNETES ÁRUHÁZUNKAT!

A webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatos kérdésekben készséggel állunk rendelkezésére. 

ÁSZF

Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek („ÁSZF”) a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet, valamint a hatályos egyéb vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével készült. Jelen ÁSZF 2009. január 1. napjától határozatlan ideig hatályos. Jelen ÁSZF a Voyager-System Kft. által üzemeltetett www.voyagersystem.hu internetes honlapon hozzáférhető és áttanulmányozható. A Voyager-System Kft. által forgalmazott termék(ek) megrendelésével a vásárló jelen Általános Szerződési Feltételeket tudomásul veszi és magára nézve is kötelezőnek fogadja el.

A kereskedő cégadatai

A www.voyagersystem.hu webáruházat  a Voyager-System Kft. üzemelteti.

A kereskedő neve: Voyager-System Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A kereskedő rövidített neve: Voyager-System Kft.

Képviselőjének neve: Vörös Attila

Székhelye/telephelye: H-6512 Szeremle, Munkás telep 2.

Adószáma: 25517833-2-03

Cégjegyzék száma: Cg. 03-09-129515

Bejegyző Bíróság: Kecskeméti Törvényszék Cégbírósága 

A továbbiakban, mint Eladó.

A szerződés nyelve magyar.

Bankszámla száma: K&H Bank 10402513-50526788-84891001

Elérhetőségeink:

Email: voyagersystemkft@gmail.com

Telefon: 06-70-384-3222

Tárhely szolgáltató: Unas Online Kft.

 

Örömmel üdvözöljük a Voyager-System Kft. vásárlói között!

Kérjük, mielőtt megrendelését feladná, az alábbiakat szíveskedjen alaposan átolvasni:

Fogalom meghatározások a jelen Általános Szerződési Feltételekben:

Eladó: Voyager-System Kft.

Vevő: Aki az Eladó internetes vásárlási szolgáltatását igénybe veszi, azaz Eladó internetes felületén (www.voyagersystem.hu) regisztráltatja magát és/vagy e felületen keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol, illetve az Eladó internetes felületét használja.

Fuvarozó: Ügyfeleinket futárszolgálat segítségével szolgáljuk ki.

Fogyasztó: A szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. (Ptk. 8:1. § 3.)

Általános tudnivalók, feltételek

-  Az ELADÓ webáruházában található termékeket telefonon, e-mailen vagy interneten keresztül vásárolhatja meg.

- Az ELADÓ webáruházában történő vásárlás feltétele a VEVŐ érvényes regisztrációja. A regisztrációval VEVŐ egyidejűleg elismeri azt is, hogy a jelen ÁSZF rendelkezéseit ismeri, azt elfogadja és magára nézve kötelezőnek tekinti.

- Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – a továbbiakban Ektv. – 5. § (2) bekezdése alapján tájékoztatjuk, hogy az internetes áruházon keresztül megkötött elektronikus szerződés nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, így az nem kerül iktatásra, és későbbiekben papír alapon nem hozzáférhető, a szerződés tartalma azonban VEVŐnek küldött elektronikus visszaigazoló leveleinkből rekonstruálható. A szerződés nyelve magyar.

- A VEVŐ tudomásul veszi, hogy a webáruházunkban végrehajtott megrendelés következményeként közötte és az ELADÓ között, a megrendelt termékre adás-vételi ill. szállítási szerződés jön létre.

 

- Az ELADÓ webáruházában történő érvényes regisztráció, valamint véglegesített megrendelés (vételi ajánlat) és annak az ELADÓ részéről történt visszaigazolása által érvényes szerződés jön létre, mindezekre figyelemmel az érvényes regisztrációt követő megrendelés véglegesítése olyan nyilatkozat, amely fizetési kötelezettséget von maga után, melyet a véglegesítő gombfunkció aktiválását megelőzően a webáruház honlapján szöveges részben az ELADÓ feltüntet a „FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGGEL JÁRÓ MEGRENDELÉS” felirat megjelenítésével.

 

Fontos tudnia, hogy webáruházunkban az új alkatrészek mellett, használt, bontott, általunk további felhasználásra alkalmasnak minősített alkatrészt is vásárolhat.

A webáruházban szereplő képek egyes esetekben csak illusztrációk, azaz nem a konkrét termékről készülnek, a paramétereiről tájékozódjon a termék leírásában (mérete, felfogatása, alakja stb.), illetve elérhetőségeink bármelyikén!

 

Regisztráció

- Amennyiben a VEVŐ az ELADÓ webáruházában nincs még regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával ki kell töltenie, meg kell küldenie a regisztrációs űrlapot, illetve az átutalásos fizetés esetén a kért banki és céges adatokat.

- A VEVŐ regisztrációja során megadott téves adatokért, és azokból adódó károkért semmilyen formában nem vállalunk felelősséget a hibás adatokból eredő esetleges téves teljesítésért.

- A szerződés elektronikus megkötéséhez tartozó technikai lépések:

A webáruházban történő előzetes regisztrációhoz szükséges egy használatban lévő email cím, továbbá jelszó megadása,

A regisztráció további lépéseként kötelezően szükséges megadni a következő adatokat:

e-mail cím;

jelszó,

vezetéknév;

keresztnév;

számlázási név (cégnév);

postázási adatok körében: ország, irányítószám, településnév, pontos cím (utca, házszám);

telefonszám.

- a regisztrációs adatok kitöltését követően a regisztráció véglegesítésével a VEVŐ az Általános Szerződési Feltételek és Adatkezelési Szabályzatot elfogadja.

 

Regisztrációt követően a vásárlás lépései

- a megrendelni kívánt termék kosárba helyezése,
- szállítási, átvételi mód kiválasztása,
- szállítási és számlázási adatok megadása,
- megrendelés ellenőrzése,
- Általános Szerződési Feltételek elfogadása,
- megrendelés végleges elküldése.

A megrendelésre az adott megrendelés időpontjában érvényes Általános Szerződési Feltételek vonatkoznak.
 

Amennyiben a vevő a házhozszállítással kért terméket a futárszolgálattól nem veszi át - elállási szándékát előzőleg semmilyen formában nem jelezte - úgy újbóli kézbesítésre csak előreutalásos fizetési móddal van lehetőség.

 

Eladó a Vevő megrendelésének megérkezését a Vevő felé elektronikus úton visszaigazolja. A megrendelés Vevő által történő végleges elküldése és a megrendelés megérkezésének visszaigazolása még nem minősül szerződéskötésnek. Amennyiben e visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 48 órán belül a Vevőhöz nem érkezik meg, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

 

Eladó akkor fogadja el a megrendelést, ha Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi információt helyesen Eladó rendelkezésére bocsátotta a regisztráció során vagy a megrendelés időpontjában. A hibás adatokból eredő téves teljesítésből eredő károkért Eladó felelősséget nem vállal, az ebből eredő költségeket a Vevő viseli, illetve köteles megtéríteni Eladó részére.

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben megrendelését tévedésből vagy téves tartalommal adta le, mielőbb jelezze azt a voyagersystemkft@gmail.com e-mail címen, ahol kollégáink mihamarabb megteszik a szükséges lépéseket a megrendelése törlése vagy kijavítása érdekében.

 

Vételár

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os áfát.

Az eladásra felkínált áruk jellemzőit a konkrét árucikk mellett, az árucikk információs oldaláról tudhatja meg részletesen. A weboldalon az egyes termékek mellett megjelenített képek esetenként illusztrációk, a termék tényleges kinézete ettől eltérhet!

 

A mindenkori vételár mindig a kiválasztott áru vagy szolgáltatás mellett feltüntetett ár. A webáruházban feltüntetett árak az általános forgalmi adót tartalmazzák. Amennyiben a terméket, illetve szolgáltatást egyéb közterhek is terhelik, a feltüntetett árak ezeket is tartalmazzák. A használt, bontott, általunk további felhasználásra alkalmasnak minősített egyes alkatrészek/termékek különbözet szerinti adózás körébe tartoznak, ezért ezen értékesítések után általános forgalmi adót nem számolunk fel.

Egyes termékek esetében az internetes, kedvezményes árat csak úgy tudjuk biztosítani, ha a webáruházban adja le a rendelést.

 

A raktáron nem lévő termék esetén a feltüntetett árak és szállítási idők tájékoztató jellegűek, az aktuális beszerzési lehetőségektől is függenek. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy üzletpolitikai okból az Eladó az árakat módosítsa.  Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre - kivéve hibás ár.  Az ELADÓ nem felelős az árazási vagy egyéb hibákért, és fenntartja a jogot a félreértésen alapuló megrendelések törlésére.

Amennyiben Eladó az árat hibásan tüntette fel, és megrendelés érkezett az Árura, de szerződést még nem kötöttek a felek, úgy az ÁSZF „Eljárás hibás ár” pontja alapján jár el az Eladó.

 

Eladó fenntartja a webáruházban feltüntetett árak változtatásának jogát, melyről a megrendelőt a megrendelést követő 48 órán belül értesíti.

 

Eljárás hibás ár esetén:

Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja az Áru valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron az Árut vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést.

 

A tévedés és elírás jogát fenntartjuk.

 

Fizetési feltételek

 

A termék vételárának kifizetése futár általi szállításkor utánvétellel vagy előre utalással történik.

 

Vevő a járulékos költségekkel (szállítási költséggel) növelt teljes vételár kifizetésénél az alábbi fizetési módok közül választhat: 

 

  1. Utánvétel

Az elfogadott megrendelés vételára a futárszolgálattal történő szállítást követő átvétel időpontjában a futárszolgálat kézbesítőjének készpénzben fizetendő.

 

  1. Előre utalás

A megrendelt termék/termékek (a szállítási költséggel növelt) teljes vételárát bankszámlaszámunkra való megfizetése után küldjük futárszolgálattal házhoz szállítva, az ország teljes területén. (Egyes gyári alkatrészek kizárólag ezen fizetési móddal vásárolhatóak meg.)

 

A VEVŐ kötelessége a vételár választott fizetési mód szerinti megfizetése. A választott fizetési módtól a VEVŐ csak az ELADÓ előzetes hozzájárulásával térhet el. Amennyiben a kiszállított termék vételárát a VEVŐ nem tudja megfizetni, vagy az áru az ELADÓnak fel nem róható okból nem adható át, a VEVŐ köteles az ELADÓnak megfizetni a megrendeléssel és szállítással kapcsolatos költségeit.

 

Szállítás

A VEVŐ köteles a kiszállítás/átvétel időpontjában a szállítási kiszerelést tételesen ellenőrizni és hiánytalan mennyiségi teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően mennyiségre vonatkozó reklamációkat az ELADÓ nem fogad el.

A futárnak adott átvételi aláírásával Ön elismeri a sérülésmentes csomag átvételét, és a csomag tartalmára vonatkozó reklamációt kizárólag abban az esetben tudunk elfogadni, ha a hiány vagy sérülés ténye a futár jelenlétében jegyzőkönyvben kerül rögzítésre. A számlát a csomagban helyezzük el, ezzel ellenőrizhetőek a darabszámok. Az esetleges szállítás közbeni sérülésekkel kapcsolatos reklamációkat csak, a sérülésről felvett jegyzőkönyv birtokában tudjuk kezelni.

Átvételkor a VEVŐ kötelessége a csomagban szereplő tételek ellenőrzése a futár jelenlétében. Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn, azt a helyszínen írásban rögzíteni kell. A csomag átvételét követően utólagos reklamációt hiányzó vagy sérült tételre hivatkozva nem fogadunk el! 

Amennyiben hiányt vagy sérülést észlel, azt kérjük 24 órán belül jelezze a voyagersystemkft@gmail.com e-mail címre, ennek hiányában utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni!

Cseredarab

Cseredarabos termékeknél az alábbi feltételek teljesülése szükséges, hogy a cseredarabot el tudjuk fogadni és továbbítsuk a beszállítónak/gyártónak. A feltételeket a beszállítók és gyártók követelik meg, szigorúan betartatva minden pontot. A visszavásárlást egy állapot felméréshez kötik, ami alapján eldöntik a termék felújíthatóságát. Minden esetben a MEGTISZTÍTOTT, fizikailag sérülés és törésmentes, használt alkatrészt az új alkatrész csomagolásában, a termék szakszerű beszerelését igazoló számlával, valamint a beszerelést igazoló munkalappal kell visszajuttatni a cégünkhöz, amit továbbítunk a beszállítónk felé. A kézhezvételtől számítva az esetek 90%-ban 1-8 hét alatt megtörténik a cseredarab elbírálása. ELADÓ minden esetben csak a beszállítótól kapott cseredarab elfogadás és jóváírás után tudja a cseredarab árát visszajuttatni az VEVŐnek. Amennyiben nem felel meg a cseredarab a beszállító/gyártó feltételeinek, akkor a cseredarab beszámítása elutasításra kerül és a jóváírás nem vehető ígénybe.

A Voyager-System Kft. nem vállal kötelezettséget arra, hogy a cseredarabokat visszavásárolja.

Cseredarab visszaküldési cím: 6512 Szeremle, Munkás telep 2.

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

Felhívom figyelmét, hogy fékalkatrészek és futóműalkatrészek biztonságtechnikai okokból, valamint a gyári alkatrészek nem visszáruzhatóak, ezt megrendeléskor szíveskedjen figyelembe venni!

 

Amennyiben Ön téves terméket rendelt, ez esetben a kellék-/ termékszavatosság illetve a jótállási feltételek nem érvényesíthetőek! A termék természetesen cserélhető (kivéve fék-, futómű- és gyári alkatrészek), de ez esetben a visszaküldés díja és a cseretermék küldésének díja is a VEVŐt terheli! Ezért kérjük, minden esetben győződjön meg, hogy a rendelt alkatrész az Ön autójába megfelelő!!!

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet, amennyiben Ön a termék szakszerű beszereléséről számlával, valamint beszerelést igazoló munkalappal rendelkezik :

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt, valamint Önnek a termék szakszerű beszereléséről számlával, valamint beszerelést igazoló munkalappal kell rendelkeznie.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, amennyiben Ön a termék szakszerű beszereléséről számlával, valamint beszerelést igazoló munkalappal rendelkezik. 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania, rendelkeznie kell a termék szakszerű beszereléséről számlával, valamint a beszerelést igazoló munkalappal.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés alapján a vállalkozás jótállásra köteles.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

A vállalkozás köteles a határidőben bejelentett és jogosnak ítélt jótállási igény alapján a hibás terméket kijavítani vagy annak szerződés szerinti árát visszatéríteni, amennyiben a vásárló a termék szakszerű beszereléséről számlával, valamint beszerelést igazoló munkalappal rendelkezik.

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés jellemzően a termék fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt után keletkezett.

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Panasz kezelés

Amennyiben - legnagyobb sajnálatunkra – vállalkozásunk által nyújtott szolgáltatással elégedetlen, abban az esetben panaszával a számlán szereplő vállalkozást kell megkeresnie.

A panasz benyújtása történhet telefonon, postai úton vagy elektronikus levelezés formájában.

A telefonon előadott panaszt megpróbáljuk azonnal orvosolni, de ha ez nem lehetséges, vagy a panaszt egyéb úton adta be akkor arról a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény előírásait alkalmazzuk, és arról jegyzőkönyvet veszünk fel. A jegyzőkönyv felvétele után legkésőbb 30 napon belül írásban értesítjük a kivizsgálás eredményéről.

Amennyiben válaszunkat nem fogadja el, abban az esetben jogában ál lakóhelye szerinti megyei Ipar Kamara mellett működő békéltető testülethez fordulni.

A békéltető testületek pontos elérhetőségei az alábbi linkre kattintva megtekinthetőek:

http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

 

A vásárlástól való elállás joga

Megrendelése során a VEVŐ élhet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Kormány rendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.  

A fenti rendelet értelmében Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni a szerződéstől.

Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a számlán szereplő címre. Ebből a célból felhasználhatja Az alábbi elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Elállási jog kizárólag sértetlen, eredeti csomagolásában lévő termékre érvényesíthető!

A terméket/termékeket az alábbi címre kérjük visszaküldeni: 6512 Szeremle, Munkás telep 2.

Visszaérkezést követően a termék/termékek sértetlenségét és hiánytalanságát ellenőrizzük, a vételárát pedig egyeztetést követően visszautaljuk.

A visszaszállítás költsége minden esetben a megrendelőt terheli!

 

Elállási formanyomtatvány minta

 

(Ha el szeretne állni a szerződéstől, kérjük töltse ki és küldje vissza ezt a formanyomtatványt.)

 

Címzett:Voyager-System Kft. 6512 Szeremle, Munkás telep 2.,

E-Mail cím: voyagersystemkft@gmail.com

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:
Megrendelési időpont

Átvételi időpont

Fogyasztó(k) neve 
Fogyasztó(k) címe 
Fogyasztó(k) aláírása (csak papíron történő közlés esetén) 
Dátum 

 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

 

Az általunk forgalmazott alkatrészekre beépítési garanciát vállalunk. Az eladott termékek jelölve vannak, és kipróbálva adjuk át. Ám előfordulhatnak olyan esetek, amikor előre nem látható hibák merülnek fel. Előforduló hiba esetén a terméke(ke)t kicseréljük, az árát levásárolhatja illetve visszafizetjük. A beszerelésből adódó munkadíjat nem áll módunkban megtéríteni. Azonban vegyük figyelembe, hogy a bontott alkatrészeknek az ára még mindig csak töredéke az újénak.

A cégünk által forgalmazott alkatrészek rendeltetésszerű használatba vételéhez szakműhely általi beszerelés szükséges, az esetleges panaszok, garanciális problémák kezeléséhez szükség van a szakszerű beszerelésről készült munkalap, számla másolatára! Ezek hiányában nem áll módunkban a felmerülő problémának megfelelő ügymenet elindítása!

Az alkatrészek esetében győződjön meg, hogy a rendelt alkatrész az Ön autójába megfelelő, mert a beszerelt alkatrész újként eladhatatlanná válik, visszavételére nincsen módunk, kivételt képez ez alól a garanciális meghibásodás. (lásd jótállás). Portósan küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!

A visszaszállítás költsége minden esetben a megrendelőt terheli.

 

Záró rendelkezések

 

Jelen ÁSZF rendelkezéseit a Voyager-System Kft. - a vonatkozó hatályos magyar jogszabályi rendelkezésekkel összhangban - egyoldalúan jogosult megváltoztatni, módosítani és/vagy kiegészíteni. A módosított ÁSZF az internetes honlapon való közzététel napján lép hatályba.

ELADÓ internetes honlapját látogató vásárlók kötelesek rendszeresen tájékozódni jelen ÁSZF módosításai tekintetében. Amennyiben VEVŐ jelen ÁSZF módosításának hatálybalépését követően továbbra is látogatja a weboldalt és megrendelést ad le, azt ELADÓ jogosult úgy értelmezni, hogy VEVŐ az ÁSZF módosítását elfogadta.

 

 

 

Adatvédelmi tájékoztató

Voyager-System Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Adatvédelmi tájékoztatója

(a GDPR alapján)

 

A természetes személyek személyes adataik kezelésével összefüggő védelem alapvető jog. Az Európai Unió Alapjogi Chartája és az Európai Unió Működéséről Szóló Szerződés rögzíti, hogy mindenkinek joga van, a rá vonatkozó személyes adatok védelméhez.

A természetes személyek személyes adataik kezelésével összefüggő védelméhez kapcsolódó elvek és szabályok az állampolgárságtól, lakóhelytől függetlenül mindenkit megilletnek. Tiszteletben kell tartani a természetes személyek alapvető jogait, különösen a személyes adataik védelméhez való jogukat.

 

Adatkezelés megnevezése:

Az adatkezelés az Ön, mint Felhasználó önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján történik.

 

 

Adatkezelés jogalapja:

Figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános

Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltak és a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdése alapján az érintett személyes hozzájárulása.

 

 

Adatvédelem

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van eltérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák eredeti 2. példányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez. Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: a szállítást végző cégek). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Adatkezelési alapelveink megegyeznek a hatályos jogszabályokkal. A regisztráció során megadott adatokat kiemelt biztonsággal kezeljük, azokat 3. fél részére át nem adjuk.

 

Adatkezelő

Adatkezelő neve: Voyager-System Kft. (továbbiakban Adatkezelő)

Adatkezelő címe: 6512 Szeremle, Munkástelep 2.

Adatkezelő cégjegyzékszáma: 03-09-129515

Adatkezelő adószáma: 25517833-2-03

Elérhetősége: 06-70-384-3222

e-mail cím: voyagersystemkft@gmail.com

A vállalkozás tevékenységéből eredő termékek értékesítése és szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó ellenértékek számlázása céljából kezeli az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos olyan személyes adatokat, amelyek a számlázás céljából elengedhetetlenek.

Az adatkezelő tevékenységi körén belül, illetőleg az adatkezelő által meghatározott keretek között felelős a személyi adatok feldolgozásáért, biztonságos tárolásáért, megváltoztatásáért, törlésért, továbbításáért a jogszabályokban meghatározottak alapján.

A fentieken kívül a szolgáltatás nyújtása céljából kezeli azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek ( pl.: szállítási cím stb. ). A vállalkozás ez irányú tájékoztatását az ÁSZF-ben szerepelteti.

A szolgáltatást igénybevevő hozzájárulását adja ahhoz, hogy a szolgáltatóval együttműködő más szolgáltatók (harmadik fél) részére adatait átadja mindazon célra, amely célra az adatok kezelésére maga a szolgáltató is jogosult. Amennyiben a szolgáltató adatkezelési joga valamilyen cél tekintetében megszűnik, úgy erről a harmadik felet értesíti. Az adatkezelési jog megszűnése esetén a szolgáltató, a szolgáltatást igénybevevő adatait törli.

 

Adatfeldolgozó

Az Adatkezelő a szolgáltatások biztosításához kapcsolódóan számos esetben adatfeldolgozókat is igénybe vesz.

Az adatfeldolgozók rendszereiben kezelt személyes adatok tekintetében az adatfeldolgozó saját adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak az irányadók. A vállalkozás minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az adatfeldolgozók a részükre továbbított személyes adatokat a jogszabályoknak megfelelőn kezelje, és azokat a vállalkozás által meghatározott célra használja fel.

A Voyager-System Kft. külső adatfeldolgozókat vesz igénybe az alábbi feladatok ellátására:

Könyvelés – Mi-Bal Bt.

Szállítást végző futárszolgálatok – MPL, DPD

Web tárhely szolgáltatás – Unas Online Kft.

Adatkezelések fajtái:

Webáruházban történő regisztráció, rendelés:

A vállalkozás a webáruház használatával, regisztráció alkalmával, szerződéskötéskor a következő adatokat kérheti el, amiket a törvény adta kereteken belül kezel.

Az adatok kérésének célja a webáruházba bejelentkezettek azonosítása, korábban megadott adatainak - szükség szerinti - módosítása, megrendelés leegyszerűsítése, a létrejövő szerződésből adódó feladatok jogszerű teljesítése. 

Az adatok kezelése az érintett önkéntes hozzájárulása jogcímén történik. 

Az adatkezelés időtartama az érintett kérésére történő törléséig történik, kivéve azokat az adatokat, amik a kiállított számlákra kerültek, mert a vonatkozó számviteli jogszabályi előírások alapján legalább 8 évig megőrzendőek.

A kezelt adatok:

Felhasználó név ( webáruház regisztráció )

Jelszó ( webáruház regisztráció )

E-mail cím

Telefonszám

Számlázási név

Számlázási cím

Adószám

Szállítási cím

 

Az érintettek jogai

Bármikor kapcsolatba léphet a vállalkozással az alábbi jogai gyakorlása érdekében:

A hozzáférési jog alapján az adatkezelésre vonatkozó információk, valamint a feldolgozott adatairól tájékoztatást kaphat és másolatot kérhet;

Kérheti pontatlan adatainak helyesbítését vagy a befejezett adatok kijavítását (helyesbítéshez való jog);

Joga van személyes adatainak törlését kérni, továbbá ahhoz is, hogy a törlési iránti kérelmet más adatkezelők részére is továbbítják;

Joga van kérni az adatkezelés korlátozását (adatkezelés korlátozásához való jog);

Joga van személyes adatait általánosan használt olvasható formátumban megszerezni ezen adatok átadását kérni egy másik adatkezelő részére;

Joga van az adatkezelés ellen tiltakozni (tiltakozáshoz való jog);

Joga van a hozzájáruláson alapuló adatkezelésnél hozzájárulását bármikor visszavenni. (Ez a megelőző időszak adatkezelésének jogszerűségét nem befolyásolja);

Joga van a felügyeleti hatóságnak panaszt tenni;

Kérelem alapján tájékoztatást kérhet a kezelt adatok köréről adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről; Adattovábbítás esetén annak jogalapjáról és annak címzettjéről;

Kérheti személyes adatainak helyesbítését, ha az a valóságnak nem felel meg;

Kérelmére, ha az érintett jogos érdekeit sérti, úgy az adatok zárolását kérheti.

Az adatkezelő kérelemre tájékoztatja az érintettet, hogy kik és milyen célból kapták meg személyes adatait. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban tájékoztatja az érintettet.

A tájékoztatást csak abban az esetben tagadhatja meg, ha azt törvény az állam külső-belső biztonsága, honvédelmi, nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési vagy bűnüldözési cél érdekében vagy az érintett, avagy mások jogainak védelme érdekében adták meg.

Az adatkezelő köteles a felvilágosítás indokát közölni. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő az adatvédelmi biztost évente értesíti.

Az érintett tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha:

a személyes adatok kezelése, továbbítása kizárólag az adatkezelő vagy adat átvevő jogának, jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges. Kivéve, ha az adatkezelést törvény rendeli el.

Személyes adatfelhasználása közvetlen üzletszerzés, közvélemény kutatás vagy tudományos kutatás céljaira történik.

A tiltakozás jogának gyakorlását az érintett vonatkozásában törvény biztosítja, az érintett jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat.

Ha az adatkezelő érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogait megsérti, úgy sérelemdíjat követelhet, ha kárt okoz, akkor azt köteles megtéríteni.

 

Adatkezelés biztonsága

Az adatkezelő a kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljon. Ha szükséges adott esetben végrehajtja az adatok álnevesítését és titkosítását, valamint fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet is biztosítja, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását vissza lehet állítani.

Az adatkezelő intézkedést hoz annak biztosítására, hogy a személyes adatokhoz hozzáféréssel rendelkező természetes személyek kizárólag az adatkezelő utasításának megfelelően kezelhessék az adatokat.

Adatvédelmi incidens

Az adatvédelmi incidenst a vállalkozó késedelem nélkül, de legkésőbb 72 órával bejelenti az illetékes felügyeleti hatóságnak. Ez alól kivétel, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságára.

A bejelentésben ismertetni kell az incidens jellegét, az érintettek kategóriáit hozzávetőleges számát. Közölni kell a további tájékoztatást, kapcsolattartó nevét és elérhetőségét, valamint ismertetni kell az incidensből eredő valószínűsíthető hátrányos következményeket.

A vállalkozás nyilvántartja, az adatvédelmi incidenst, feltünteti az ehhez kapcsolódó tényeket azok hatásait és az orvoslásban tett intézkedéseket. 

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira vonatkozóan, a vállalkozáskésedelem nélkül tájékoztatja az érintetett az incidensről.

Az érintetett nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek egyike teljesül:

Az adatkezelő megfelelő védelmi intézkedéseket hajtott végre és ennek hatására a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné tették az adatokat.

Olyan további intézkedések bevezetésére került sor, amelyek biztosítják az érintettek jogait.

A tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé.

 

JOGORVOSLAT

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha:

a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy az Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;

törvényben meghatározott egyéb esetben.

Vállalkozása tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Ha a vállalkozás az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében. 

Amennyiben a Felhasználó a Vállalkozás meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 napon belül - bírósághoz fordulhat. 

Felhasználó a jogainak megsértése esetén Vállalkozásellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: 

Panasztételhez való jog:

Ha az érintett úgy ítéli meg, hogy személyes adatainak kezelése megsérti a hatályos adatvédelmi szabályait, jogos érdekeit jogában áll a nemzeti ADATVÉDELMI és információs hatóságnál panaszt tenni.

Kártérítéshez való jog:

A vállalkozásköteles megtéríteni azt a vagyoni vagy nem vagyoni kárt, amelyet a GPDR, a GPDR-rel összhangban elfogadott, jogi aktusok megsértésével követett el az adatkezelő.

Egyéb igényérvényesítési lehetőség:

Az érintettnek jogában áll a panasznak nevében történő benyújtásával felügyeleti hatóság határozatának, bírósági felülvizsgálatával, kereset indítással, kártérítési jogának érvényesítésével olyan nonprofit jellegű szervezetnek, egyesületet megbízni, amelyet az Európai Unió jogának megfelelően hoztak létre, és célja a közérdek szolgálata az érintettek jogainak, szabadságának védelme. 

A felügyeleti hatóság megnevezése és elérhetőségei:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

levelezési cím: 1534 Budapest, Pf.: 834.

cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

Az adatkezelési szabályzat 2018.10.01.-án lép hatályba és visszavonásig vagy módosításig érvényes. A szabályzat hatálybalépésével minden olyan korábbi belső szabályzat hatályát veszti, amelynek figyelembevételével a szabályzat hatálya alá eső személyi adatokat kezelték.

A szabályzat minden évben legalább egyszer felülvizsgálatra kerül és a felülvizsgálatért felelős intézkedik az esetleges módosításról valamint arról, hogy a szabályzat személyi hatálya alá tartozó személyek a módosítás tartamáról módosítást szereznek.

Az adatkezelési szabályzat a rá irányadó szabályainak megismerése és betartása a vállalkozás minden képviselője, tisztségviselője és megbízottja számára kötelező feladataikat ennek előírásainak betartását kell ellátni. Jogszabály változás esetén vagy egyéb okból történő módosítás miatt a szabályzatot és a tájékoztatót módosítani kell, és az érintettekkel ismertetni.

 

Egyéb rendelkezések

Továbbiakban szíveskedjenek figyelembe venni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság alábbi tájékoztatóját is, melyet cégünk alkalmaz:

 

Tájékoztatás az adatvédelmi nyilvántartás megszűnéséről:

 

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság tájékoztatása az adatvédelmi nyilvántartás megszűnéséről, valamint a nyilvántartás adatkezelők és feldolgozók általi vezetéséről

 

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) a megváltozott jogszabályi környezetre tekintettel az adatvédelmi nyilvántartással kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatja az adatkezelőket és az adatfeldolgozókat.

  1. 2018. május 25. napjától alkalmazandó az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete1 (a továbbiakban: GDPR), mely a hatálya alá tartozó adatkezelések vonatkozásában nem ír elő kötelezően hatósági nyilvántartásba való bejelentési kötelezettséget az adatkezelők, illetve az adatfeldolgozók számára. A GDPR ezen kötelezettség helyett a 30. cikkében – az ott meghatározott adatkezelések vonatkozásában – az adatkezelők, illetve az adatfeldolgozók számára nyilvántartás vezetését írja elő saját adatkezelési tevékenységeikről a GDPR-ban írt tartalommal, amelyet azonban sem bejelenteni, sem előzetesen jóváhagyatni a hatóságokkal nem kell.
  2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) a hatálya alá tartozó adatkezelések tekintetében a nyilvántartás vezetését az adatkezelő, valamint az adatfeldolgozó kötelezettségévé teszi.2
  3. A Hatóság által vezetett adatvédelmi nyilvántartás jogintézménye megszűnt, így az adatkezelők bejelentési kötelezettsége is, egyben a Hatóságnak az adatkezelések hatósági nyilvántartásával kapcsolatosan semmilyen feladat- vagy hatásköre, felhatalmazása nincsen. Ennek megfelelően az adatkezelés nyilvántartásba vételére vonatkozó bejelentésekkel a Hatóság semmilyen további érdemi intézkedést nem tesz.
  4. A GDPR3 és az Infotv.4 csupán a következő két esetben ír elő bejelentési kötelezettséget a Hatóság felé: • az adatvédelmi tisztviselő elérhetősége, továbbá • az adatvédelmi incidensek bejelentése tekintetében.
  5. További kérdések ügyében a Hatóság telefonos ügyfélszolgálata [+36 (1) 391-1400] ügyfélszolgálati időben – kedd és csütörtök – 9:00-12:00 és 13:00-16:00 óra között – áll rendelkezésére.”

 

1 A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (EU) 2016/679 rendelet

2 Infotv. 25/E. §

3 GDPR 33. és 37. cikk

4 Infotv. 25/J-25/L. §

 

Kelt: 2018. 10. 01. 

    Voyager-System Kft.

Vörös Attila

  Ügyvezető

Webáruház készítés